Tips voor werken via een uitzendbureau

Ben je op zoek naar werk, maar is het je nog niet gelukt? Zit je misschien zelfs bij de pakken neer? Wees niet gevreesd, er zijn allerlei oplossingen die je kunt uitproberen om toch snel aan werk te komen. Werken via een uitzendbureau is daar één van.

Uitzendbureaus bij jou in de buurt

Als je bij Google op “uitzendbureaus + jouw stad of regio” zoekt, zul je er van verbaasd staan hoeveel hits dit zal opleveren. Er zijn sowieso wel twintig tot soms wel honderd bij jou in de buurt, afhankelijk van waar je woont. En je kunt je bij al deze bureaus inschrijven! (En als je vindt dat er te weinig uitzendbureaus bij jou in de buurt zijn, dan kun je altijd nog overwegen om te verhuizen naar de randstad. Daar heb je sowieso meer uitzendbureaus, en een hogere kans om op een dergelijke manier werk te vinden).

Verschillende uitzendbureaus voor verschillende mensen

Sommige uitzendbureaus zijn gespecialiseerd. Je hebt bureaus voor hoger opgeleiden, studenten, flex werk, tijdelijk werk, vaste contracten, wat je maar wil. Omdat er vaak heel veel zijn binnen jouw regio, is de kans dat jij een match vindt met het uitzendbureau dat bij jou past behoorlijk groot. En nogmaals, je kunt je kansen ook spreiden door bij meerdere uitzendbureaus aan te kloppen. Voel je ook vooral niet bezwaard om dit te doen. Het belangrijkste is dat jij werk vindt! Op het moment dat je een baan hebt kun je gaan nadenken over eventuele relaties die je zou willen opbouwen met een specifiek uitzendbureau of een account manager die je bevalt.

Bang om baantjes aangeboden te krijgen waar je niet op zit te wachten?

Veel mensen proberen werken via een uitzendbureau te vermijden, omdat ze bang zijn baantjes aangeboden te krijgen waar ze niet op zitten te wachten. En soms voelen ze zich dan verplicht om die baantjes toch aan te nemen, of durven ze geen nee te zeggen. Het is daarom goed te onthouden dat het uiteindelijk om jouw tijd en jouw leven gaat. Jij moet uiteindelijk aan het werk bij de desbetreffende instantie, niet degene die jou de baantjes aanbiedt. Maar, deze angst is eigenlijk ook helemaal niet nodig als je van te voren duidelijk aangeeft wat voor werk jij wilt gaan doen. Als je te maken hebt met professionals, en daar gaan we vantuit, dan zal het uitzendbureau er alles aan doen om ook uitzendkrachten aan te leveren die het leuk vinden om te werken op de plek waar ze naartoe worden gestuurd. Met andere woorden: het uitzendbureau is ook op zoek naar een match tussen werknemer  en werkgever- net als jij.

Definieer je verwachtingen, dan kom je sneller aan het werk

Als laatste tip is het handig om je verwachtingen van te voren helder op een rijtje te hebben: Naar wat voor soort werk ben je op zoek? Wat voor soort werk wil je absoluut niet doen? Ben je op zoek naar makkelijk en snel werk? Een vast contract, of juist niet? En vergeet ook vooral niet dat het soms beter is om je wensen iets naar beneden bij te stellen, als je makkelijk aan een baantje wil komen. Soms is de beste oplossing gewoon even een week wasmachines sjouwen, of werken bij een callcenter. Als dit niet je droombaantjes zijn, denk dan aan de leuke, bijzondere dingen die je gaat doen met je loon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*