Schrik niet van een antecedentenonderzoek

Solliciteren naar een nieuwe baan is altijd spannend. Je doet dan ook je uiterste best om een goede indruk te maken bij een potentiële werkgever. Het kan voorkomen dat jouw toekomstige werkgever aangeeft dat er een antecedentenonderzoek gestart wordt. Dit kan ernstig klinken als je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je hoeft hier echter niet van te schrikken, omdat het steeds gebruikelijker wordt om op een bepaald moment in het sollicitatieproces te maken te krijgen met een antecedentenonderzoek. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over het antecedentenonderzoek. Na het lezen van dit artikel weet je wat je ongeveer kan verwachten als je wordt onderworpen aan dit onderzoek. Er wordt ook besproken waarom een werkgever een antecedentenonderzoek laat uitvoeren.

Wat is een antecedentenonderzoek precies?

Een antecedentenonderzoek is een onderzoek naar incidenten uit jouw verleden. Je kan het vergelijken met een uitgebreide achtergrondonderzoek. Dit is vaak onderdeel van de afsluitende procedure van een sollicitatieproces en wordt ook wel pre-employment screening genoemd. Let op: dit is niet hetzelfde als een Verklaring omtrent het Gedrag. Hierbij wordt namelijk alleen gekeken of de sollicitant een relevant strafblad heeft. Een antecedentenonderzoek is veel uitgebreider. Dit onderzoek wordt doorgaans uitgevoerd bij integriteitsgevoelige functies binnen een bedrijf. Hierbij kun je denken aan de functie van manager of een functie waarbij er veel gewerkt wordt met gevoelige informatie en geld. Het is aan te raden om je er niet te druk over te maken. Vooral als je niks te verbergen hebt is het niet nodig om hier bang voor te zijn. Bedrijven stellen wel vaker zo’n onderzoek in.

Welke gegevens worden onderzocht?

Wanneer je onderworpen wordt aan een antecedentenonderzoek kun je verwachten dat ze jouw verleden uit gaan pluizen. Zo wordt er een algemene achtergrondonderzoek gedaan en wordt er gekeken of je een strafblad hebt. Het kan ook voorkomen dat er gecontroleerd wordt of iemand uit jouw familie een strafblad heeft. Daarnaast wordt ook jouw CV nagetrokken. Men kijkt daarbij ook naar de redenen voor het beëindigen van eerdere dienstverbanden en of de opgegeven referenties kloppen. Ook jouw financiële staat kan onderzocht worden. Elk onderzoek kan verschillen. Welke gegevens nog meer relevant zijn, is afhankelijk van de functie en de wensen van de werkgever.

Waarom wordt er een antecedentenonderzoek uitgevoerd?

Je vraagt je vast af waarom een uitgebreid onderzoek nodig is. Over het algemeen steken bedrijven veel tijd in het verwerven van een nieuwe collega. Goed personeel is namelijk ontzettend belangrijk bij elke organisatie of bedrijf. Tijdens de sollicitatieprocedure spelen de ‘skills’ van een sollicitant een grote rol, maar ook de betrouwbaarheid is belangrijk. Dankzij een antecedentenonderzoek krijgt een bedrijf een beter beeld van jouw als werknemer en persoon. Bedrijven en organisaties vinden het namelijk belangrijk om te weten wie ze naar binnen halen. Met een onderzoek komen eventuele incidenten uit het verleden boven water.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*