Samen tevreden dankzij het uitzendbureau

Als twee elkaar zoeken maar niet kunnen vinden, dan is er vaak een derde nodig om ze bij elkaar te brengen. Een tussenpersoon die beiden goed kent en weet wie bij elkaar past. Dit doet denken aan een relatiebureau dat de liefde een handje wil helpen, maar het gaat evengoed op voor werken via een  uitzendbureau. Hoewel dit laatste misschien niet zo opwindend klinkt, vervult het wel een even onmisbare menselijke behoefte.

Handige intermediair

Een uitzendbureau is een intermediair die de handige schakel vormt tussen bedrijven die op de korte termijn en vaak tijdelijk meer personeel nodig hebben en mensen die graag zo vlug mogelijk aan de slag willen gaan. Door de onoverzichtelijke arbeidsmarkt lopen ze gewoonlijk langs elkaar heen, maar sinds de tweede helft van de twintigste eeuw zijn uitzendbureaus bij uitstek gespecialiseerd in snelle en pragmatische verbintenissen.

Online solliciteren

Alles begint natuurlijk met inschrijven bij het uitzendbureau. De oudjes onder ons herinneren zich vast nog wel dat je vroeger zo naar binnen kon lopen en gelijk allerlei baantjes kreeg voorgeschoteld. Meestal was dit niet de baan van je dromen en moest je vriendelijk doch resoluut bedanken. Nu gaat het veel efficiënter. In dit digitale tijdperk vragen ze je om zelf op de website van het uitzendbureau te gaan zoeken en ook te solliciteren. Als je een interessante functie hebt gevonden, stuur je per email een motivatiebrief met cv op. Vanaf dat moment sta je in het klantenbestand van het uitzendbureau en de rest volgt vanzelf.

Flexibel werken via een uitzendbureau

Het uitzendbureau heeft een enorme vacaturebank en als klant kun je je zoekopdracht specifiek instellen. Van de andere kant zal het uitzendbureau jou via een email of app wellicht ook benaderen voor een beschikbare baan. Ben je niet de beste schrijver op deze planeet, dan kan het uitzendbureau bovendien helpen met het opstellen van je motivatiebrief. Hierdoor doe je alvast broodnodige ervaring op bij het sollicitatieproces. Handig voor later en misschien rol je zo ook nog in vaste loondienst. Een ander groot voordeel is flexibiliteit. Je bent niet gebonden aan een lange opzegtermijn en vrij om zo naar een andere werkgever over te stappen.

Weinig zekerheid

Een nadeel van werken via een uitzendbureau is dat ook de werkgever elk moment kan zeggen dat ze geen werk meer voor je hebben. Je staat dus zo op straat, of je nou je best hebt gedaan of niet. Als uitzendwerker moet je dan weer verder zoeken. Houd hierbij in het achterhoofd dat jij nooit alleen op de vacaturesite aan het speuren bent. Het uitzendbureau weet dat maar al te goed en stelt daarom hoge eisen. Twijfel je over de gestelde eisen, bijvoorbeeld het bezit van een diploma, neem dan contact op met het uitzendbureau. Niet alles staat precies beschreven in de vacature en wellicht is het geen harde eis. Ze laten ook de naam van het bedrijf weg, dat krijg je pas te horen als je er op gesprek mag komen. Bij het bedrijf zelf solliciteren en het uitzendbureau omzeilen, is wel mogelijk als je de desbetreffende naam van het bedrijf weet te achterhalen, maar succes is hierbij lang niet altijd verzekerd.

Soms een springplank, soms niet

Werken via een uitzendbureau verloopt in fasen. Je bouwt steeds meer rechten op. Aanvankelijk heb je een nulurencontract met amper rechten en plichten, dan volgen er tijdelijke contracten en uiteindelijk krijg je wellicht een contract voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau. Dit laatste komt echter niet veel voor. Als het uitzendbureau een springplank vormt naar een vaste baan, dan is dat meegenomen. Het merendeel van de uitzendkrachten ziet uitzendwerk vooral als een tijdelijke oplossing of een prettige manier om werkervaring op te doen. Overigens is het een veelgehoord misverstand dat het uitzendbureau een deel van je salaris inhoudt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*