Handige tips voor het vinden van een bijbaan

Jobs target

Studenten doen het, moeders doen het, zzp’ers doen het. Een bijbaantje zoeken. Je wilt naast je studie wat bijverdienen om in het weekend uit te gaan, je hebt overdag tijd over om nog even de handen uit de mouwen te steken, je krijgt te weinig freelanceopdrachten de laatste tijd. De redenen lopen uiteen, maar het komt er altijd op neer dat een extra zakcentje broodnodig dan wel zeer welkom is en werkervaring in een nieuwe omgeving opdoen is daarbij ook mooi meegenomen. Alleen het aanbod is beperkt. De meeste banen zijn nog altijd fulltime. Je moet dus specifiek zoeken en je flexibel opstellen.

Pas op voor oplichters

Even googelen en je hebt zo al heel wat websites gevonden die zich gespecialiseerd hebben in het aanbieden van bijbanen. Je kunt je zoekopdracht hierop specificeren. Geef aan hoeveel uren je precies wilt werken, je maximale reistijd, welke sector, administratief of catering bijvoorbeeld. Let wel goed op, want er zijn veel aanbieders die de boel bedonderen. Vooral thuiswerk kan een valstrik zijn. Ga daarom voorzichtig om met je persoonlijke gegevens. Controleer het bedrijf op andere sites. Te veel negatieve berichten, trek de stekker er maar uit. Als je eerst geld moet overmaken, dan klopt er iets niet.

Vraag en zoek zelf

Je denkt bij tips voor het vinden van een bijbaan misschien niet meteen aan je directe omgeving. Tegenwoordig gaat alles via social media, zoals netwerken via LinkedIn en Facebook, maar voor bijbaantjes is de makkelijkste en meest effectieve manier nog altijd om gewoon even rond te vragen of je vrienden, kennissen en familie toevallig wat weten. Een andere ‘ouderwetse’ manier is de advertenties in kranten en tijdschriften doornemen. Je kunt ook een open sollicitatie schrijven of zelf bij een winkel of bedrijf naar binnen stappen. Maar het meest overzichtelijke en beste aanbod vind je uiteindelijk toch bij de websites van uitzendbureaus en grote vacaturesites.

Duidelijk profileren

Een sterk profiel aanmaken is een must. Werkgevers zoeken zelf ook op vacaturesites naar geschikt personeel. Ze zullen eerst kijken naar je cv. Dat doen ze razendsnel, dus probeer meteen indruk te maken. Voor een cv-voorbeeld hoef je op internet niet lang te zoeken. Daar zal in ieder geval instaan dat je je laatste werkervaring en vaardigheden bovenaan dient te zetten en doe dit kort en krachtig. Als je een referentie opgeeft, bijvoorbeeld het telefoonnummer van de contactpersoon bij je vorige werkgever, dan schept dat vertrouwen. Vergeet ook niet er een link bij te plaatsen naar je Facebook-pagina of LinkedIn-profiel. Grote kans dat werkgevers daar zelf al gaan zoeken, dus help ze even. Je hebt immers niks te verbergen.

Sollicitatiebrief opstellen

De sollicitatiebrief kan bij tips voor het vinden van een bijbaan natuurlijk niet ontbreken. Je zal er ten eerste alles aan moeten doen om geen spelfouten te maken en niet te vervallen in clichés. Daar knapt elke werkgever gelijk op af. Wissel korte en lange zinnen af, gebruik niet steeds dezelfde woorden en ook geen afkortingen. Je moet opvallen, dus wees origineel en verkoop je zelf met bravoure, maar overdrijf niet. Opscheppen is geen fraaie eigenschap.

Betrokken

Een goede tip is ook om je eerst goed te verdiepen in je toekomstige werkgever en de functie die je op het oog hebt. Verwerk deze informatie in de sollicitatiebrief, zo kom je professioneel en betrokken over. Stel in ieder geval geen doodserieuze tekst op. Enthousiasme wordt uitermate gewaardeerd, al is hier ook de kanttekening van toepassing dat je niet te blij en daarmee onoprecht moet doen.

Presenteer jezelf vol vertrouwen

Als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, wees dan ontspannen, beleefd en vooral eerlijk. Dat is moeilijk, maar jezelf anders voordoen gaat altijd tegen je werken. Ervaren werkgevers trappen daar niet in. Zorg ook voor een gedegen voorbereiding. Ga na wat ze je zullen gaan vragen en verzin daar een origineel antwoord op. Vertel duidelijk en overtuigd waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze functie. Zelfkennis is een pre. Ze willen altijd van je weten wat je goede en slechte eigenschappen zijn. Begin je dan te haperen, dan val je door de mand. Het hoeft hier eigenlijk niet vermeld te worden, maar met een onverzorgd uiterlijk, naar beneden staren en mompelen maak je geen beste, zeg maar gerust een beroerde indruk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*