De juiste kleding voor je nieuwe baan vinden

Heb je een leuke vacature gevonden en ga je binnenkort een gesprek aan met je toekomstige nieuwe werkgever? Je zult maar één kans krijgen om een goede eerste indruk te maken, dus het is verstandig om je alvast voor te bereiden. Om een goede eerste indruk te maken is een positieve houding relevant, maar heb je ook wel eens nagedacht over je outfit? Wij geven je tips bij het vinden van de juiste kleding voor je nieuwe baan.

Per baan verschillend
Wat de juiste kleding is voor je nieuwe baan, zal per baan verschillend zijn. Het is daarom goed om alvast te onderzoeken bij wat voor soort bedrijf je precies gaat solliciteren en welke dresscode hier wordt gehanteerd. Dit kun je doen door de website eens goed door te nemen. Op kantoor wordt er namelijk een andere outfit van je verwacht dan in een modieuze kledingzaak.

Een mooie eyecatcher
Het is aan te raden om te kiezen voor nette en subtiele kleding. Ga niet voor een knalroze blouse die je vervolgens combineert met een spierwitte spijkerbroek. Dit is te opvallend en hierdoor val je gemakkelijk uit de toon. Ga voor neutrale subtiele kledingstukken en voeg een mooie eyecatcher toe aan je outfit. Wil je graag iets unieks? Kleding bedrukken kan een leuke toevoeging zijn en is ook mogelijk voor zakelijke doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuke quote of andere tekst naar wens.

Niet te casual
Het hangt ook een beetje af bij wat voor soort bedrijf je gaat werken, maar over het algemeen zijn er wel enkele basisregels die je helpen om een goede eerste indruk te maken. Gympen die geheel afgetrapt zijn komen bijvoorbeeld niet professioneel over. Ook spijkerbroeken die gescheurd zijn en kleding met vlekjes kun je beter thuis laten. Zorg er daarnaast ook voor dat je outfit niet afleidend is van wat jij als professionele werknemer te vertellen hebt. Diepe decolletés, petjes en een blote buik zullen je tijdens een sollicitatiegesprek niet helpen om een goede en professionele eerste indruk te maken.

Blijf bij jezelf
Natuurlijk zijn er enkele richtlijnen om de juiste kleding te kiezen, maar het is wel belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Op deze manier zal jij je tijdens het sollicitatiegesprek en op je werk daarna met je collega’s het prettigst voelen. Als je kleding draagt waar jij je comfortabel in voelt, dan zullen de mensen om je heen ook zien dat je zelfverzekerd bent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*