Online marketing vacatures zijn erg in trek

In het huidige digitale tijdperk waarin een groot deel van ons leven zich online afspeelt, is een goede online marketing voor elk bedrijf essentieel. Goede online marketing zorgt voor grotere bekendheid van je bedrijf, meer klanten en hogere verkoop. Steeds meer bedrijven nemen een eigen online marketing medewerker in dienst of werken samen met een extern bureau aan online marketing. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er veel vacatures voor online marketing medewerkers zijn.

Online marketing

Tegenwoordig gaat alles via internet: communiceren, onderhouden van contacten, zoeken van informatie en aankopen doen. Voor bedrijven biedt het internet veel mogelijkheden om meer bekendheid te krijgen en klanten te werven. Je kunt op een laagdrempelige manier een grote doelgroep bereiken en zowel aan betaalde als gratis promotie doen. Een eigen website en aanwezigheid op social media zijn toch wel de minimale vereisten om te kunnen groeien, zowel voor grote als kleine bedrijven, in elke branche. Niet mee doen is een gemiste kans en steeds meer bedrijven beseffen dat.

Veel vraag naar online marketeers

Hoewel bedrijven het belang van effectieve online marketing inzien, is dit in de praktijk niet zo gemakkelijk te realiseren. Online marketing is immers erg omvattend, er komt meer bij kijken dan je denkt. De website moet voortdurend geoptimaliseerd worden, social media moet onderhouden worden en ook overige promotieacties moeten opgezet worden. Daar gaat veel tijd in zitten, maar er is ook veel specifieke kennis voor nodig. Daarom nemen bedrijven er een aparte medewerker voor aan met kennis van zaken of huren een extern, gespecialiseerd bureau in dat de online marketing werkzaamheden verzorgt. Zowel bij bedrijven als bij bureaus is er dan ook een groeiende vraag naar online marketeers met kennis en ervaring. Niet gek dat er op het internet diverse online marketing vacatures te vinden zijn.

Een baan als online marketeer

Werken als online marketing medewerker is heel aantrekkelijk voor mensen die van een uitdagende baan houden, met veel afwisseling en creativiteit. De wereld van de online marketing is voortdurend in beweging door nieuwe ontwikkelingen, technieken en mogelijkheden. Naast een opleiding marketing of communicatie is affiniteit met social media heel belangrijk. Datzelfde geldt overigens voor kennis van en ervaring met online marketing tools gericht op SEO en SEA, maar ook met diensten als Google AdWords en Google Analytics. Er is veel kennis nodig en er zijn vanzelfsprekend ook genoeg mogelijkheden om die kennis up-to-date te houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*